CGTN: כיצד BRICS רבתי מעצימה את הדרום הגלובלי?
במהלך פסגת ה-BRICS ה-17 בריו דה ז'ניירו, CGTN פרסמה מאמר הבוחן כיצד שיתוף הפעולה הגדול יותר של BRICS מגביר את קולו של הדרום הגלובלי ומניע רפורמה בממשל העולמי
בייג'ינג, July 08, 2025 (GLOBE NEWSWIRE) --
לקראת פסגת ה-BRICS ה-17 בריו דה ז'ניירו, הבנק החדש לפיתוח (NDB) קיבל בברכה את קולומביה ואוזבקיסטן כחברות חדשות. התרחבות זו מדגישה כיצד BRICS רבתי, פלטפורמה מורחבת וכוללנית, מגבירה את קולן של מדינות מתפתחות ועוזרת לעצב מחדש את הממשל הגלובלי.
המשיכה הגוברת של BRICS ניכרת. הצטרפותה האחרונה של וייטנאם למדינה שותפה של BRICS חיזקה עוד יותר את שיתוף הפעולה הגדול של BRICS, שכן הסתעפות BRICS משתרעת כעת על פני כלכלות גדולות ברחבי אסיה, אפריקה, אמריקה הלטינית והמזרח התיכון, מייצגת כמעט מחצית מאוכלוסיית העולם ותורמת למעלה מ-50 אחוז מהצמיחה העולמית.
מתווה לשיתוף פעולה דרום-דרום
נשיא סין שי ג'ינפינג קרא לפתוח "אופק חדש בפיתוח איכותי של שיתוף פעולה גדול יותר של BRICS", ומיצב את הגוש הן כ"ערוץ עיקרי לסולידריות של הדרום הגלובלי" והן כ"חלוץ לרפורמה בממשל הגלובלי".
ראש ממשלת סין לי צ'יאנג הדהד את הקריאה הזו בריו. בנאום במליאה של "שלום וביטחון ורפורמה בממשל הגלובלי" של פסגת ה-BRICS ה-17, לי קרא ביום ראשון למדינות ה-BRICS לתמוך בעצמאות והסתמכות עצמית, ולקחת אחריות רבה יותר בבניית קונצנזוס וסינרגיות.
סין מעצבת באופן פעיל את האג'נדה הזו. לדברי לי, השנה תקים סין מרכז מחקר סיני-BRICS על כוחות ייצור איכותיים חדשים. הוא גם הכריז על מלגה שהוקמה למדינות BRICS כדי להקל על טיפוח כישרונות במגזרים כולל תעשייה וטלקומוניקציה.
למעשה, סין מילאה זה מכבר תפקיד מוביל בעיצוב שיתוף הפעולה של ה-BRICS. המדינה הייתה הראשונה להציע את מודל "BRICS Plus", שעזר להרחיב את הגישה של BRICS לכלכלות מתעוררות אחרות. זה הניח את היסודות לרשת רחבה יותר של שיתוף פעולה בדרום הגלובלי. הנשיא שי הציע גם חזון אסטרטגי לבניית BRICS המחויב לשלום, חדשנות, פיתוח ירוק, צדק וחילופי אנשים קרובים יותר.
אלה לא רק אידיאלים. לסין יש פרויקטים קונקרטיים מתקדמים. כתומכת שלום, סין סייעה להשיק את יוזמת "ידידי השלום" בנושא המשבר באוקראינה וקראה להפסקות אש במזרח התיכון. כשותפת פיתוח, היא תמכה בהקמת ה-NDB והשיקה מרכזי שיתוף פעולה בבינה מלאכותית, תעשייה בת קיימא, כלכלה דיגיטלית ואזורים כלכליים מיוחדים. כמחברת תרבותית, סין מקדמת פלטפורמות כמו דיאלוג הציוויליזציה של BRICS, ברית החינוך המקצועי ופורומי נוער.
סקר שנערך לאחרונה על ידי CGTN מראה כי 90.4 אחוזים מהמשיבים הגלובליים הכירו בתפקידה הקריטי של סין במנגנון ה-BRICS ומצפים שסין תספק יותר ניסיון והזדמנויות למדינות שווקים מתעוררים ולמדינות בדרום הגלובלי להשיג מודרניזציה.
רפורמה בממשל הגלובלי
עלייתו של ה-BRICS מניעה שינוי אמיתי. כ-91.2 אחוזים מהמשיבים הבינלאומיים לסקר של CGTN מאמינים ש-BRICS ממלאת תפקיד חיוני בעיצוב עולם רב-קוטבי ובקידום גלובליזציה מכילה ומבוססת כללים.
נשיא ברזיל לואיס אינסיו לולה דה סילבה הדגיש ביום ראשון כי המדינות החברות ב-BRICS תורמות כעת 40% מהתמ"ג העולמי, עם קצב צמיחה של 4% ב-2024, העולה על הממוצע העולמי. נתונים אלה משקפים לא רק מומנטום כלכלי, אלא שינוי מבני בעוצמה העולמית.
הבנק החדש לפיתוח NDB, שהושק ב-2015, מסמל את השינוי הזה. נשיאת ה-NDB, דילמה רוסף, ציינה כי משימת הבנק היא לשרת את הדרום הגלובלי, ואמרה: "אחד ההבדלים העיקריים בינינו הוא שכל החברים שווים, וכל קול נשמע". הבנק אישר למעלה מ-120 פרויקטים בשווי 40 מיליארד דולר, המציעים פתרונות פרגמטיים בתחומי המסחר, התשתיות והפיננסים.
בפסגת ריו, מדינות ה-BRICS התאחדו בהבעת החזון הקולקטיבי שלהן למערכת ממשל גלובלית כוללת, מאוזנת וייצוגית יותר. הם אימצו את הצהרת ריו דה ז'ניירו, ואישרו מחדש את מחויבותם לשיתוף פעולה עמוק יותר ורפורמה במוסדות רב-צדדיים.
ראש הממשלה לי סיים את נאומו במסר ברור: סין מוכנה לשלב ידיים עם מדינות BRICS אחרות כדי לקדם ממשל גלובלי בכיוון צודק, שוויוני, יעיל ומסודר יותר, תוך עבודה משותפת לבניית עולם טוב יותר.
איש קשר: CGTN, cgtn@cgtn.com

Legal Disclaimer:
EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.
